Bea doktornőhöz először az elmúlt évek alatt egyre gyakoribbá váló fejfájások miatt jelentkeztem be akupunktúrás kezelésre. Ekkor már két, három naponta fájdalomcsillapítókat kellett bevennem a nem múló, hányingerig fokozódó fejfájásra. Heti 1-2 kezelés mellett körülbelül egy hónap elteltével azt vettem észre, hogy a fejfájások kezdenek ritkulni. Később 2-3 hét is eltelt nélkülük. Amikor ritkán mégis jelentkeznek, akkor sem a korábbi, nehezen elviselhető erősséggel, így nem kell fájdalomcsillapító gyógyszereket szednem emiatt.

Ahogy az eredeti probléma javult, akut panaszokkal is egyre bátrabban előhozakodtam. Legutóbb például egy elhúzódó felfázás után visszamaradt húgycső irritáció volt ilyen, amit sokáig vonakodtam megemlíteni. Amikor szerencsére mégis megtettem, 2-3 erre irányuló
kezelés után a kellemetlen érzés szinte teljesen elmúlt.

Ebben a kezelési módszerben talán az a legjobb (amellett, hogy mindenkinek javára válik az a fél óra csendes meditáció, amíg a „tűk dolgoznak”), hogy az akupunktúra a szervezetünk öngyógyító képességét használja ki. Ez elképzelhetetlennek tűnik annak, aki már feladta a hitet, hogy a saját teste érte is dolgozhat, nem csak ellene. Ennek a hitnek a visszanyerése pedig általánosságban is javítja a saját magunkhoz való hozzáállást. Az én tapasztalatom szerint ez az orvoslás más ágaiban igen ritkán van jelen, mint prioritás.

A rendelői környezetről nem írok ódákat, mert elég egyszer belépni és megszereti az ember, és ugyanezt tudom elmondani a doktornővel való találkozásról is.