gyógyulás természetesen, mellékhatások nélkül

Hagyományos kínai orvoslás

Több ezer éves múltra visszatekintő tudomány, mely a gyógyítás során az egész embert veszi figyelembe, egységként tekint rá, alapvetőnek tartja a szervi problémák, fellépő testi és mentális tünetek mögötti valódi ok/okok felderítését és a gyógyítás folyamatát mindig az adott személyre szabottan alakítja.

A hagyományos kínai orvoslás diagnosztikai módszerei

A testi tünetek, panaszok meghallgatása, kikérdezése, a páciens külsejének megtekintése, az előzetesen már meglévő leletek áttekintése mellett a kínai orvoslás kiemelkedő hangsúlyt fektet a pulzus,- és nyelvdiagnosztikára, melyek támogatják a megfelelő terápiás kezelés kiválasztását.

A gyógyulást támogató módszerek, alkalmazott terápiák

Akupunktúra

A test természetes működését serkenti és harmonizálja, hatékonyan és mellékhatás mentesen támogatja gyógyulását. A kezelés során hajszálvékony, egyszer használatos steril tűket juttat a kezelőorvos meghatározott akupunktúrás pontokba. A tűbeszúrás után egyfajta bizsergő vagy feszítő érzést lehet érezni, vagy akár hűvösséget, melegséget. A kezelés során 30 percig vannak bent a tűk a meghatározott akupunktúrás pontokban, ez idő alatt általában egy jóleső érzést tapasztal a páciens, ellazult, kellemes állapotba kerül, akár el is alszik. Az akupunktúrás kezeléseket célszerű kúraszerűen igénybe venni, annak érdekében, hogy az akupunktúrás kezelés során kiváltott ingerek hatásosan szabályozzák a szervezetet és az elért eredmény tartós legyen. Az akupunktúra szelíd gyógymód a szervezet harmónikus működését, gyógyulását támogatja, hatását folyamatosan fejti ki. Ez azt jelenti, hogy türelemmel kell lenni a ezen folyamat során, a szervezet a maga tempójában tud gyógyulni.

Moxaterápia

A moxarúddal,- amely egy speciális kínai gyógynövényből a feketeüröm szárított leveleiből készül,- az akupunktúrás pontokat melegítjük, meghatározott technikával. Természetesen a bőrhöz nem érintjük, a kezelt terület felett néhány centiméterrel tartjuk a moxarudat. A melegítés célja, hogy az adott területet élénkítsük, fokozzuk a vérkeringést és szükség esetén fájdalmat enyhítsünk vele.

Köpölyterápia és Tuina

Köpölyterápia: egy ősi, kínai módszer, mely során köpölycsészéket teszük a bőrre, vákuum keletkeztetésével a bőr és az alatta lévő képletek megemelkednek, bedomborodnak a köpöly belsejébe. Ezzel a technikával javítjuk a terület vérkeringését, élénkítjük az anyagcserét.

Tuina: hagyományos kínai manuálterápia, mely nem használ sem olajat, sem krémet, hanem vékony ruházaton keresztül történik a kezelés.

Kínai gyógynövénykeverékek

Kínában már évezredek óta használják a gyógynövényeket a gyógyító terápia részeként. A gyógynövény receptek mindig személyre szabottan készülnek el. Ahogy a betegség és a tünetek változnak, úgy alakul a gyógynövény recept alakítása is, mindig követi a páciens állapotát.