1. Fájdalmas-e az akupunktúrás kezelés?

Az akupunktúrás tű nagyon vékony, speciális, hajlékony eszköz, beszúrásakor jelentkezhet enyhe fájdalomérzet, de inkább bizsergő, feszítő érzést lehet tapasztalni.

2. Kell-e hinnem az akupunktúrában, hogy hasson?

Nem kell hinni benne, a gyógyulás hit nélkül is elérhető. Mivel a kínai gyógyászatban a betegség a belső egyensúly felbomlása, így a gyógyítás lényege is ennek a felbomlott harmóniának a visszaállítása, méghozzá úgy, hogy a szervezet saját energiáit és öngyógyító mechanizmusait használja fel.

3. Minden betegséget meggyógyít az akupunktúra?

Az akupunktúra sokféle betegség leküzdésében segíthet, a „Kezeléseink” menüpontban felsoroltak esetében jó eredmények érhetőek el. Azonban azt is le kell szögezni, hogy az akupunktúra nem képes minden betegség gyógyítására.

4. Milyen gyorsan fogok meggyógyulni?

Erre a kérdésre nincs általános válasz. A gyógyulás üteme sok tényezőtől függ – a szervezet állapotától, az életmódtól, az életkortól és hogy mióta állnak fenn a tünetek.

5. Van – e mellékhatása az akupunktúrának?

Az akupunktúrás kezelés egy természetes módszer, gyógyszermentes eljárás, nincsenek mellékhatásai.

6. Milyen tűkkel dolgozik a rendelő?

A rendelő gyárilag sterilizált, egyszer használatos, magas minőségű akupunktúrás tűkkel dolgozik.

7. Mennyi ideig tart egy kezelés?

A tűk általában 30 percig vannak a testben.

8. Milyen gyakorisággal célszerű kezelésre menni?

Az akupunktúrát célszerű kúraszerűen alkalmazni, fontos a rendszeres kezelés. Heti két-három alkalom ajánlott. Egy kúra 10 alkalmat jelöl általában.

9. Honnan tudom, hogy van-e hatása rám a kezeléseknek?

A tünetek enyhülnek, a fájdalmak csökkenni kezdenek, a közérzet javul, úgy érzi, jóval több, az energiája, immunrendszere erősödik.

10. Van-e a kezelés előtt és után bármiféle tennivalóm?

A kezelés előtt és után 1 órával ne fogyasszunk nagy mennyiségű ételt-italt. Éhesen és túlzottan jól lakottan sem célszerű kezelésre érkezni.

Kezelés után ne sportoljon intenzíven. A kezelés utáni néhány órában gyakran szokott jelentkezni egy jóleső-kellemes fáradtságérzet, ha van lehetőség célszerű egy 20-30 percet pihenni, akár szundikálni.